vrijdag 18 maart 2011

hersenspinsel of zo maar een gedachte........In een kort gesprekje op een breigroep, vroeg ik mij af: let op.....Wie is de eerste geweest die is gaan breien? Is er iemand geweest die een schaap of alpaca heeft zien lopen en dacht : van zijn jas/vacht kan ik een trui maken? wist die gene dan dat je die jas moet spinnen en hoe heeft hij dat gedaan en wat heeft hij als breipennen gebruikt of was er eerst haken en toen pas breien of eerst breien en daarna met een vishaak haken ? of was het geen schaap maar haar van een mammoet? Misschien was het een eenzame creatieve herder die de eerste was of een geitenhoedster van daar de geitenwollensokken? of...of...of misschien draai ik gewoon door?!?!?


5 opmerkingen:

esther zei

hihi,
dat heb ik ook wel eens met dingen... wie bedenkt zoiets of hoe kom je erop.
je kunt er een hele avond mee vullen want er komen dan de gekste dingen op tafel.
zal vast heel gezellig zijn geweest.

Elizabeth zei

Ja, zoiets zet je aan het denken. Ik heb maar even gegoogled op "breien oorsprong" en bij wikipedia las ik dat er in de 3e eeuw na Christus al in Egypte sokken werden gebreid... Maar wie heeft het uitgevonden? Dat zou ik weleens willen weten...

Catharina zei

Ja, gek zijn die vragen he?
Heb je toch met heel veel dingen?
Wie is er ooit begonnen met het gedoe van benen , oksels scheren bij vrouwen terwijl mannen alles maar lekker kunnen laten groeien.

carlaevelien zei

Inderdaad, daar vraag je me wat! Ik zou het ook niet weten....

Het Bovenhuis zei

:-):-):-) Goeie vragen!
Hartelijke groet,
Ingrid