zondag 30 januari 2011

Een gewichtig verhaal......



ik roep altijd ik ben dan wel dik maar IK heb er geen last van!! Kijk en daar komen dus nu scheurtjes in.Wel degelijk steken kwalen en kwaaltjes de kop op. Ik denk geregeld ik moet er wat aan doen maar ach ik houd toch van mijzelf, ja het is een beetje veel maar goed. De grootste kwaal is toch wel mijn rechter knie, daar zit artrose in, jaren geleden is daar een gedeelte van de meniscus weggehaald en met nog wat factoren heeft zich dat vertaald naar artrose en toen kwam het overgewicht, niet een beetje, volgens de doktoren zo`n 40 a 50 kilo. Al voornemend om te gaan "lijnen" ga ik weer het wereldwijdenet op om het zoveelste dieet te zoeken en te proberen. ook kom je daar kom je van die leuke onderzoeken tegen maar 20% van alle lijners lukt het om op gewicht te komen en het te behouden. nou waar zal ik dan moeite voor doen!
Nu lopen de kwaaltjes en scheurtjes in mij wel een beetje op en heb ik er toch last van! zou het nou misschien toch MIJN tijd zijn om tot die 20% te gaan horen die het wel lukt?
Het is moeilijk, ik heb mijzelf nl geleerd dat je bij tegenslag/pijn mag eten. niet slim maar is dat een overlevenstechniek? ik moet dit gaan overzetten naar een andere techniek: gezond eten is leven! maar nu weet ik het, het is is mijn tijd:....IK MOET GAAN LEVEN!!!! maar wel met vallen en opstaan.

Oja mijn afvalteller staat sinds mijn hoogte gewicht op 6.6 kilo!

3 opmerkingen:

esther zei

ik ken het ook hoor.
eten als je het moeilijk heb.
een hele fijne gewoonte maar dat is maar voor even.
ik ben dingen gaan zoeken die ik lekker vind maar wat niet zo veel calorieën bevatten.
als ik dan zo'n bui heb dan eet ik dus iets wat net wat beter is.
de kilo's vliegen er niet af maar het gaat heel geleidelijk.
nu in 4 maanden 2 kilo kwijt en ondanks de feestdagen niks aangekomen.
zo is het vol te houden en ik moet eigenlijk nog minimaal 11 kilo kwijt maar ik doe er liever 2 jaar over dan dat ik weer ga afhaken.
meid heel veel succes met de kilo's

carlaevelien zei

Dat is inderdaad heel moeilijk. Met een streng dieet zal er misschien veel af gaan, en misschien ook in korte tijd. Maar een streng dieet houd je niet je hele leven vol. Wat Esther schrijft is inderdaad slimmer. Als je iets wilt eten, gezonde dingen pakken die je wel lekker vindt natuurlijk. Zelf houd ik veel van fruit, dus daar heb ik in elk geval wat aan ;).
En 6,6 kilo is al een heel goed begin. Succes ermee.

Anoniem zei

Hallo Nonnelien,

Ik begrijp je volkomen, heb zelf een eetbuiprobleem. Toch kun je er misschien veel meer aan doen als je eerst eens gaat onderzoeken waarom je wegeet en wat je beter kunt doen om met eten om te leren gaan. Ik weet nu dat ik hiervan ben genezen, heeft veel moeite gekost maar ik heb enorm veel geleerd van interapy bij eetproblemen. Kun je gewoon via de huisarts aan vragen en via de computer deze therapie doen.

groetjes, Martine