dinsdag 17 augustus 2010

schaam......De hele zomer gaat het goed en dan gooid een van de overijverige huisgenoten de afgekloven kippenpoten in de kliko en jawel de dag erna.........AAARRRGGGGGHHHHH!!!! MADEN (ik denk dat passende foto niet nodig is) van die witte rare vieze bewegende rijstkorrels. die voor mijn gevoel niet alleen in de kliko krioelen maar ook over mijn rug. Oké geen paniek maar ook geen rust wat nu oplichtende woorden in mijn hoofd en op internet....Zout,Chloor,Azijn en kokend water.
UUHH welke eerst? alle oplossingen vochten om als eerste hun dienst/bestrijding te bewijzen. Dan neem ik het besluit alles tegelijk. Dit moet werken, en heeft het gewerkt!?!?! NEEEEEEEEE nog steeds nemen die griezels meer bezit van mijn...ja mijn kliko en zijn niet van plan te verhuizen. Diep schaam ik mij voor mijn ongenode gaste, ze zijn wel snel tevreden, maar nee ik wil ze niet...
Iemand sugesties?? Bak word vrijdag pas geleegd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik leef met je mee :)) heb het ook ooit eens gehad :((

groetjes Anja

Catharina zei

Zo'n krabber voor je rug? :-))
Ik heb het gelukkig nog nooit gehad.
Sterkte met het gekriebel in je kliko.

Anoniem zei

Alleen kokend water helpt en daarna een stapel zware stenen op het deksel en zo ver mogenlijk wegzetten, ze lomen in het donker op warmte en licht af!
sterkte

carlaevelien zei

Ik ben wat laat met een reactie denk ik, maar voor als ze nog niet weg zijn: wij hebben het ook een paar keer gehad. Met kokend water spoelden we de maden naar beneden (niet te veel water) en daarna een beetje aarde eroverheen om het droog te maken/houden. Ook niet teveel aarde want je bak wordt loodzwaar.

We hebben ze 1x in de grijze bak gehad, die hebben we toen met chloor schoongemaakt inderdaad. Dat lukte ook goed. We waren toen zo 'slim' om de bak omgekeerd op het gras te zetten, het chloor trok de bodem in en het gras wil nog altijd niet groeien.