donderdag 6 mei 2010

Anti dieetdag
Ik voel mij geroepen om een lans te breken voor deze dag. Al 21 jaar ben ik te dik en niet een paar kilo maar best wel flink. Ik heb een fortuin (met fortuin bedoel ik meen flinke midden klas auto)uit gegeven aan DE dieetmidelen pillen drankjes dieetclubs zelfs therapie is eraan te pas gekomen. Dik zijn is niet alleen je gewicht maar ook je hoofd. Deze dag steun ik vooral door de gedachte die erachter zit.

In 1992 heeft een 15 jarig meisje haar leven beeindigt omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.
In 1999 heeft de obesitasvereniging de dag opgepakt om jaarlijks stilgestaan bij de gevaren van diëten en de slachtoffers van het slankheidideaal.

Het gaat er dus niet om zoals ik op verschillende radiozenders hoorde je eigen vol te stoppen met allerlei vettigheid.De druk die de buitenwereld op gewicht ligt is niet normaal. Volle mensen zijn ook gewoon mooi en misschien niet je persoonlijke voorkeur maar lelijk lui en vies ik dacht het niet!!!!! mensen die denken om ons te corrigeren en ons tebehandelen of te veroordelen als of we varkens zijn terwijl ik gewoon gevoel heb en je mij dus pijn kunt doen komt niet op bij die mensen.
Ik heb nieuws voor die mensen ...........mijn gevoelens zijn niet vervet!!!!

Ik mag dan dik zijn maar vind mijzelf niet lelijk. Sterker nog ik vind dat ik er mag zijn!

7 opmerkingen:

Coby zei

Dat heb je perfect gezegt meis, ik ben het helemaal met je eens, ik zeg met regelmaat "verbeter de wereld en begin bij jezelf" en daarmee bedoel ik dat mensen hun commentaar enz naar andere een keer voor zich moeten houden ze weten niet half hoe zeer dat kan doen...

Ja je bent een mooie vrouw Nonnolien met een heel vriendelijk gezicht...

xxx Coby

Haakmuts zei

Zo dat is er uit en dat iedereen het maar weet!!!
En weet je, je hebt helemaal gelijk, je mag er zeker zijn!!!

Groetjes van Claire

esther zei

ik ben het helemaal met je eens. jij mag er best zijn. en ik ben ook niet de magerste al wil ik wel een paar kilo's afhebben maar dan wel op eigen kracht en zonder dieet want dat werkt maar even en komt er toch vrij snel weer bij met het dubbele erbij. we zijn wie we zijn en van binnen zijn we heel mooi en misschien van buiten iets vorser dan we willen maar zeker niet minder mooi.
groetjes esther

Ebi zei

HULDE EN EEN DIEPE BUIGING!!!!!
Nonnelien het is echt waar....
Jouw verhaal is mijn verhaal

Ik heb vorig jaar zelfs meegewerkt aan een fotoshoot om te laten zien dat de 'forse'meiden ook mooi zijn....
Groetjes van Ebi

Wie? zei

Goed zo! Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft en hoop dat er steeds meer mensen zo gaan denken.

Het gaat er niet om dat je er 'mooier' uit wil zien (volgens wie?!), of er meer 'bijhoort'/voldoet aan de 'normen' (wie bepaalt dat?!). Het gaat er naar mijn idee om dat je graag een gezond persoon wilt zijn met genoeg energie om leuke dingen te doen. Met die instelling komt je lichaam vanzelf in een balans, al dan niet door wat af te vallen.

Blijf vooral zo verder gaan!

Anna
http://suikerwijzer.nl

Carla zei

Ik ben het helemaal met je eens, dik betekent niet automatisch lelijk. En diëten moet je alleen doen als je het voor jezelf doet, en niet voor iemand anders!

mama'ritha zei

Ik vind dit een waardevolle post. Dank je wel ervoor. Zelf worstel ik regelmatig met overtollige pondjes maar ik wil er niet door bezeten worden en begin niet aan dure afval-dingen en diëten. ( wel zorg ik voor twee brooddagen in de week/ gecombineerd met fruit en bouillon).

Dank je wel voor je reactie bij de lacto-arme kwarktaart.